Menu

Onze kwekerijen

Boomkwekerij ‘t Kempke specialiseert zich in het kweken van laanbomen in containers. Deze bomen worden in speciale containers geplant, waardoor ze een sterke en compacte wortelpartij krijgen. Ook kunnen de bomen door het kweken in containers gemakkelijk vervoerd worden. Zo voorziet het bedrijf heel Europa van sterke en gezonde bomen. 

De kwekerij werkt nauw samen met een tiental vollegrondkwekers. Om deze reden is er een groot aanbod bomen beschikbaar bij het bedrijf. Zo vind je bij Boomkwekerij ‘t Kempke 150 soorten bomen van verschillende hoogtes en in verschillende soorten. Ben je dus op zoek naar een grote of kleine boom, een dikke of dunne stam, bolvormig of plat, dakvorm of leivorm?  Boomkwekerij ’t Kempke kweekt en levert altijd de boom die je wenst.

Pottenveld

Boomkwekerij ‘t Kempke is een van de meest vooruitstrevende kwekerijen van Europa. Er wordt bij deze kwekerij namelijk optimaal gebruikgemaakt van de beschikbare kweekruimte, door de bomen zorgvuldig op te stellen in de zogenoemde pottenvelden. In deze velden worden bomen zowel gekweekt als opgeslagen, voordat ze op transport gaan naar de klant.


De pottenvelden van Bomenkwekerij ‘t Kempke zijn voorzien van de nieuwste innovaties op het gebied van tuinbouw. Zo is er een automatisch bewateringssysteem aangelegd, dat optimaal gebruikmaakt van regenwater, opgevangen door de omringende silo’s. Zo voegt het bedrijf een stukje duurzame bedrijfsvoering toe aan haar portfolio. Ook is de grond afgedekt met onkruidwerende doeken, zodat het onkruid niet in de potten terecht kan komen. Op deze manier kan het bedrijf duurzaam gekweekte en zeer gezonde bomen uit eigen kwekerij leveren. 

Potmachine

Een andere techniek die ook zeker genoemd mag worden, is de uiterst innovatieve potmachine waarvan Boomkwekerij ‘t Kempke gebruikmaakt. Deze potmachine, ook wel oppotrobot genoemd, is een innovatie van het lokale bedrijf Baars Techniek uit Kesteren. De robot kan tot wel 6000 bomen per week oppotten en neemt hiermee een groot deel van de zware arbeid over, waar tuinbouwers met grote regelmaat mee te maken krijgen.

De potmachine van Boomkwekerij ‘t Kempke beperkt de arbeidsintensiteit drastisch en zorgt ervoor dat de kwekerij dag en nacht in bedrijf kan blijven. Door gebruik te maken van deze nieuwe innovatie op het gebied van tuinbouw, verzekert het bedrijf zich van een goede toekomst en kan het alsmaar door blijven groeien. 

Verzorging

Boomkwekerij ‘t Kempke hecht zeer veel waarde aan het leveren van kwalitatief goede en gezonde bomen. Daarom past het bedrijf een unieke verzorging toe, waarmee de bomen sterk en vrij van ziektes kunnen opgroeien. Zo maakt de kwekerij gebruik van een potgrondmengsel dat voorzien is van osmocote plus. Deze meststof geeft de boom de eerste 9-12 maanden na het oppotten gedoceerd de gewenste voeding, waardoor het product ook in uw tuincentrum of groothandel visueel aantrekkelijk blijft.

Naast het toedienen van de juiste voeding, is ook het verzorgen van ruimte belangrijk. Op de containervelden hebben de bomen de ruimte om te groeien. Bovendien krijgen de bomen water wanneer ze dat nodig hebben, door het computergestuurde bewateringssysteem. Door het zorgvuldig toepassen van de juiste verzorging, weet Boomkwekerij ‘t Kempke haar zakelijke klanten keer op keer te verblijden met de allerbeste bomen voor een schappelijke prijs. 

Verkoopklaar

Bomen die visueel aantrekkelijk zijn, zijn natuurlijk belangrijk voor de tuincentra, groothandels en hoveniers die de producten van het bedrijf inkopen. Maar het bedrijf biedt meer dan alleen hoogwaardige producten. Zo zijn de bomen van de kwekerij verkoopklaar gemaakt. Dit betekent dat de bomen zijn voorzien van labels, barcodes, plantinformatie en -verzorging. 

Daarnaast is het mogelijk om je eigen logo, verkoopprijs en barcode op de labels te laten printen. Zo zet je de bomen direct na transport in je winkel of rechtstreeks in de tuin van de klant. Ben je benieuwd naar het aanbod van Boomkwekerij ‘t Kempke? Bekijk dan het assortiment en bestel gemakkelijk online je gewenste producten.